Contact Kalender Lezingen Tours Wie?

 

Lezing 'Elsie and Mairi go to War'

 

Samen met de Engelse Dr. Diane Atkinson, auteur van het boek 'Elsie and Mairi go to War', heb ik geijverd voor de realisatie van een levensgroot beeld voor de Engelse Elsie Knocker en de Schotse Mairi Chisholm, de Madonna's van Pervijze.

Deze beeldengroep kreeg, dank zij Natasja Feliers van Ariane Hotel Restaurant, een prachtige plaats in de tuin van dit hotel in Ieper.

Over het leven van deze twee merkwaardige vrouwen en vooral over hun werk tijdens de Eerste Wereldoorlog in het Belgische dorp Pervijze, vlak bij het front in de Belgische sector, breng ik een lezing (in het Nederlands) van circa een uur.

Voor de leden van de Clan Chisholm Society die in september 2019 een bezoek brachten aan de Westhoek en Noord-Frankrijk, maakte ik een lezing specifiek over Mairi Chisholm. Maar haar verhaal kan niet losgekoppeld worden van het verhaal van Elsie Knocker.

Ook deze lezing duurt ongeveer een uur en wordt vergezeld van dia's.

Terug naar de startpagina

 

1418tours.com  |  Stefaan Vandenbussche   Violierenlaan 53   8400 Oostende  |  Ondernemingsnummer & BTW BE 0734.806.672  |  IBAN BE21 0689 3521 3403